Alla kuvia OH-säätäjien projektien etenemisestä.
Kuvat julkaistu a.o. rakentajien luvalla. © kuvaajat 2005.

Kari, OH2GQC: (lisäys 15.7 alhaalla)

Kuva 1.

Ja näistäkös
pitäs syntyä
rigi???

Kuva 2.

Step 1
valmiina.

Kuva 3.

Step 2
valmiina.
Kuva 4.

Step 3
valmiina.
Kuva 5.

Avaruuden ääniä kuuluu jo...

Karin sähköpostista saksittua:
QROlle #81 edistyy hitaasti mutta edistyy kuitenkin. Työnteko haittaa pahasti harrastuksia eikä puolta vuosisataa lähestyvä ikäkään tee tällaiselle nelisilmäiselle nakkisormelle noitten kärpäsenkakan kokoisten komponenttien kanssa työskentelyä yhtään helpommaksi!
Nyt olen viimein saanut stepin 4 valmiiksi eli vastaanottimesta kuuluu - jos ei muuta niin ainakin näitä 2-piirin ikuisia man-made rutinoita. Seassa toki myös amatööriliikennettä.

Eikun Karille jatkossakin hyvää tinausmieltä! -6NT

Sähköpostista lisää saksittua, Karilla on ollut ongelmia näytön kanssa:

Anyway, lyhyesti se meni silleen että:

1) Enste kokeilin Ollen ohjetta "Minska värdet 330 pF på kondensatorn, som sitter mellan stift 9/10 och jord". Laitoin 47 pF, semmoisia kerkoja kun sattui olemaan junkboxissa. Ei auttanut.

2) Vaihdoin ne kaksi muutakin 330 pF konkkaa 47 pF -malliin. Ei auttanut.

3) Ohitin sisäänmenon 10 nF konkan ja 560R vastuksen 47 nF konkalla koska "NAND-vahvistimen" nastalta 11 mitattu taajuus poikkesi VCO-taajuudesta ??? Ei auttanut.

4) Vaihdoin HCT00 piirin "aitoon" HC00 -piiriin. Ei auttanut!

5) Tässä vaiheessa huomasin että kohdassa 2) vaihdetuista kondensaattoreista toinen oli kylmäjuotettu, PRKL! Eikun klöntti tinaa, ankaraa kuumennusta ja kas -- johan rupes toimimaan. Siis jos olisin ollut huolellisempi niin ehkä jo 2) kohta olisi tuonut ratkaisun, kukapa tietää.

Karille kiitos näistä, varmaan joku välttää tämän ansiosta tuonkin karin... (oho, tuli vahingossa pientä sanaleikkiä) - kevään jatkot de -6NT

Kuva 6.

Boxiin sovittelua
Kuva 7.

Johan alo näyttö futaan...
Kuva 7.

Tässä on hiljalleen soviteltu QROllea boxiin ja keinokuormaakin on hiukan lämmitelty pääteasteen tehoilla. Tässä riki mittapenkissä...
Kuva 8.
QROlle #81 on nyt "valmis".

Lainausmerkit sen takia että onko itserakennettu rigi nyt ikinä ihan valmis?

Joka tapauksessa RX:stä kuuluu likimain samat asemat kuin IC-756 PRO II:stakin ja palkeet täysillä "AAAALO"a huutaen TX toimittaa keinokuormaan kymmenkunta Wattia RF-energiaa. Huomaa erityisesti Bilteman moottorilakalla tehty
kotelon "viimeistely" :(

73's de Kari, oh2gqc

Takaisin